piątek, 19 czerwca 2015

Kotlet mielony z pieczarkami


Z dedykacją dla wielbicieli kotletów mielonych :)

Przepis:

500g mięsa mielonego chudego, np. szynka wieprzowa
300g pieczarek
duża cebula
2 łyżki płatków jaglanych
łyżka oleju do smażenia
majeranek
sól, pieprz

Cebulę podsmaż. Zetrzyj pieczarki na tarce, dodaj do cebuli, smaż do odparowania wody z pieczarek. Zmieszaj z mięsem. Dodaj płatki jaglane, dopraw solą, pieprzem, majerankiem.
Formuj kotlety, układaj na blachę. Piecz 30 minut w 180 stopniach (grzanie: góra, dół)

Gotowe

Cała masa z przepisu zawiera 880 kalorii. Mi wyszło 11 kotletów.
Możesz eksperymentować z wielkością i kształtem.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz