piątek, 19 czerwca 2015
Kotlet mielony z pieczarkami
Z dedykacją dla wielbicieli kotletów mielonych :)
Przepis:
500g mięsa mielonego chudego, np. szynka wieprzowa
300g pieczarek
duża cebula
2 łyżki płatków jaglanych
łyżka oleju do smażenia
majeranek
sól, pieprz
Cebulę podsmaż. Zetrzyj pieczarki na tarce, dodaj do cebuli, smaż do odparowania wody z pieczarek. Zmieszaj z mięsem. Dodaj płatki jaglane, dopraw solą, pieprzem, majerankiem.
Formuj kotlety, układaj na blachę. Piecz 30 minut w 180 stopniach (grzanie: góra, dół)
Gotowe
Cała masa z przepisu zawiera 880 kalorii. Mi wyszło 11 kotletów.
Możesz eksperymentować z wielkością i kształtem.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz